Hae tästä blogista

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

SM-kisat onnellisesti ohi: Kuulatuuli kiittää!

Tällaiset kisajärjestelyt saa aikaiseksi viiden kuukauden intensiivisellä panostuksella, johon kuuluu pakonomainen kaiken dokumentointi jokaisen nähtäville. Sitä tein päätyökseni kaiken aikaa ja ärsytin jokaista talkoolaista sloganilla "kirjoita se sinne Driven taulukkoon". Varsinainen livepalaveri taidettiin pitää kerran aivan alussa. Muuten toimittiin sähköisesti ja vähän asioita sivuten treenien yhteydessä. Kun porukka oppi projektin toimintatavat, niin dokkareista oli kaikille hyötyä koko ajan.

Dokumentoinnin merkitys tuli esille konkreettisesti perjantai-iltana. En edes ehtinyt tehdä selvää käskynjakoa aluksi, mutta kun sain kaivettua repusta dokkarit, niin areena syntyi kuin taikaiskusta, ja nopeasti! Karkeat vastuualueet oli tietysti ennalta jaettu, mutta lisäkädet etsiytyivät sinne, missä niitä tarvittiin. Ja porukka osasi hienosti soveltaa, jos suunnitelman toteutus muulla tavoin osoittautui järkevämmäksi. Samoin purkuhommat sujuivat kuin olisi pyörittänyt perjantain rakentamisvideon takaperin. Jotain pikkuhaasteita tuli vielä pitkin päivää, mutta niistäkin selvittiin. Ne dokumentoidaan myös ja otetaan opiksi.

Kuulatuulen porukassa arvostan erityisesti sitä, että kaikki asiat puhutaan suoraan, niin negatiiviset kuin positiivisetkin. Erilaisilla mielipiteillä ja ideoilla on tilaa, ja kaiken uskaltaa sanoa. Asiat otetaan asioina, ei henkilökohtaisuuksina. Tärkeää on, että asiat käsitellään yhdessä, ja kun tulee aika tarttua toimeen, niin se vain tehdään niin kuin on sovittu.

Sama metodi toimii myös treeneissämme, jotka ovat välillä hyvinkin analyyttisiä. Käytämme paljon videointia ja pareittan tehtäviä sarjoja. Opettelemme jatkuvasti antamaan ja saamaan palautetta. Tekemisen meininki on käsin kosketeltava: tehdään kaikki, mitä on suunniteltu!

Haluan vielä korostaa, että Kuulatuuli ei ole mikään laukaalaisten porukka, meitä on vähemmistö. Treenit pidetään pääosin Laukaassa, mutta treenaajia käy laajalta alueelta yli seurarajojen (Äänekoski, Sumiainen, Uurainen, Tikkakoski, Jyväskylä, Muurame). Näihin SKK:n paikallistreeneihin saa osallistua ilmaiseksi, mutta aktiivisten kävijöiden toivotaan maksavan seuran jäsenmaksu, koska niillä varoilla katetaan ilmaisten treenien tilavuokria.

Kiitos kaikille teille, jotka tulitte kisoihin eri rooleissa. Me teimme puitteet, mutta te teitte kisat!

Kuulatuulen puolesta
Anneli

Tulokset